tisdag 6 mars 2007

Beware of false replicas

Först en viktig varning till alla stadens singeltjejer! Det har den senaste månaden florerat falska kopior av Mannen i parkas* på Stockholms gator. De ser bra ut, har Peak Performance-parkas och kan lätt förväxlas med originalen, då de faktiskt även snöat in på hårdrock. Men de är katter bland hermelinerna. Och katter är i alla fall inte Kaosprinsessans kopp te. De är alldeles för självständiga och dåliga på kravlös kärlek. Så tag er i akt! Gå inte på hans skämt. Fall inte för den chevalereska ytan. Och gå för fasiken inte med på en dejt! Det kommer endast att sluta med att du förvånat ser på hur han frenetiskt slukar popcorn utan en tanke på att hångla med dig.



Förtjusta och smickrade blev kulturdamerna från "Årsta-sällskapet för Fredrika Bremer-studier" när jag bad att få fotografera dem efter middagens trevliga samtal. Oj, oj, en sån där blogg, minsann! Och den paranta kvinnan nedan är faktiskt Kaj Fölster, dotter till Gunnar och Alva Myrdal. Jag var hennes bordsdam under middagen och blev serverad intressanta resonemang om samtida kollegor till Mademoiselle Bremer. Vi hamnade även på samma pendeltåg och fortsatte då med att dryfta pensionssystem i Sverige kontra Tyskland, utbildningspolitik samt integration. Ja, herregud, nu har jag definitivt fyllt min intellektuella kvot för den här veckan.



Dagens spark i alliansskrevet: Hon har gjort det igen. Tampat i klaveret. Eller snarare lagt de smutsiga korten på bordet. Vilket förstås är bra. Och avskräckande. Allas vår osynliga kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth deklarerar att regeringen vägrar följa upp "Plats på scen"-utredningens förslag på direktiv om att teatrarna ska anställa minst 40 % av det underrepresenterade könet på och bakom scenen. Badabing, back to the last century.


*) se förförra inlägget.

1 kommentar:

Anna Riklund sa...

Hej prinsessfröken, hoppas du har det finemang och sorry för min superdåliga respons på ditt trevliga lunchförslag. Det har varit lite rörigt. Får jag ta upp det nu?

Kram!