söndag 4 mars 2007

Med nya glasögon

Har du varit på Lilla Essingen sedan det började byggas nytt på ön? Antagligen det närmaste man komma ett övre medelklassghetto i Stockholm. Åk dit så förstår du vad jag menar. Alla har silverlackerade bilar, hipp barnvagn och/eller dito hund. Ett derivat av Hammarby sjöstad och BO-01 i Malmö. Husens arkitektur är mindre vågad än kompisarna längre söderut. De är sobra, varken upprörande eller uppmanande till en kärleksaffär. Trots svindyra priser är de säkert en bra investering. Ingen sjöglimt här, inte. Snarare Mälaren-panorama. Men det är inte bara ett reservat för privilegierade, utan även ett utmärkt mål för årets första riktiga vårpromenad.
Våren själv spås av
Goesta bli det mest uttjatade bloggämnet i vår. Dagens inlägg är mitt bidrag i kategorin.

Recept på en lyckad vårpromenad:

Vandra ner till vattnet via trapporna på höger sida av brofästet (från DN-skrapan sett). Antagligen möts du av en större fågelkoloni. Vidare mot Luxparkens diskreta charm (eller heter den Lumaparken?) och chokladparadiset på Patentgatan 7. Lite otippat läge, men så ska ju oaser vara. När du väl torkat snålvattnet ur mungiporna . ströva längs med strandpromenadens trädäck på "gräddhyllan". Kan mycket väl vara stadens bästa läge. Idag var bryggorna precis lagom soluppvärmda för att inbjuda till att slå sig ner utan sittunderlag. Tiden och ett flygplan med sikte på Bromma flög förbi. Vi ses där för ett dopp om tre månader!

Kaosprinsessans 3 bevis för att våren är på väg:


1. Inköpet av mina nya solglajjor samt framför allt behovet av dem idag. De gjorde dessutom att allt fick en romantisk och rosaaktig ton. Bra humörhöjare.

<-----------





2. Snödroppar på klipporna i Fredhäll.

3. Det börjar klia i de gröna fingrarna på mig. Vill plötsligt så frön för kommande utflyttning till balkonglådorna. Stannar till längre än vanligt framför skyltfönstret hos blomsteraffären "Rabatten" på Rålambsvägen. Kommer på mig själv med att prata snällt med mina krukväxter medan jag duschar dem med ljummet vatten i badrummet.

Och just det, icke att förglömma: det där med sprittande känslor i magen och hjärtat. Sådant sägs ju höra till våren, på riktigt. Så jag måste berätta för er att Mannen med parkas* finns på riktigt. Han bär randig tröja, såklart. Inget spår av någon parkas än, men det var mest en symbolisk grej. Han är logisk, ömsint, gillar hårdrock och precis så fin som jag trodde... Händelseutveckling oklar. Fortsättning följer.

Helgens insikt: Hans sa en klok grej i fredags: Sakerna äger dig. Det tog skruv. Nu gör jag allt för att motverka mina ekorrinstinkter. Svårt, men helt klart en utmaning som det lönar sig att anta. Mer space, både i rum och huvud. Så tankarna får plats att flyga fritt.

Dagens uppåttjack: Ett enkelt tips för livströtta marssjälar är att inhandla en bodylotion eller liknande med chokladlukt. Ljuvligt att smörja in sig med. Hjälper åtminstone en liten stund mot lindriga former av deppighet.

*) Fiktiv karaktär som dök upp i mitt huvud och sedermera på denna blogg den 15 februari.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vårkänslor minsann! Stog just och insöp dylika på balkongen! (fast man får inte titta till vänster mot långholmen, där är det fortfarande snö...) Ses snart kompis! KRAM!