fredag 26 januari 2007

Shout out for Howlin' Pelle

Men herregud jag vill ha den mannen! Så skönt släpig dialekt, grymma punchlines som man bara skrattar mer och mer åt och hans timing är inte av denna världen.
Jag syftar givetvis på Howlin' Pelle Almqvist, som var värd på P3-Guld galan, sänd i tv-version i onsdags. Det var även kul att se alla radioprofiler i verkliga livet. Christer, t ex, var inte alls som jag tänkt mig. Men ändå alldeles, alldeles underbar.

Jävla nötter!
Djurskyddsmyndigheten läggs ner. Regeringen- Sverige 1-0. All forskning om alternativ till djurförsök läggs ner. Sverige är i princip den enda nationen som har forskare intresserade av detta. Och då denna typ av forskning inte är kommersiell är den beroende av statliga anslag.
15-20 miljoner per år är inte mycket i forskningssammanhang, om man kan förhindra att tusentals försöksdjur slipper lida. REACH, ett nytt kemikaliedirektiv från EU, kommer att kräva utvidgade tester av alla kemikalier framöver. Så även om inte ansvarige minister Eskil Erlandsson (c) har haft smådjur av typen tamråtta/marsvin /kanin kanske t o m han kan tycka att det är värt priset?

Inga kommentarer: