onsdag 21 februari 2007

Och om himlen faller ner...










...vill jag att det sker, bejbi, över landet där ingenting hänt. //Snook

Igår firades fettisdagen med en temla på café Frankfurt på Pipersgatan. Som tidigare konstaterats är det ett prima ställe att inta sin dagliga latte på. Eller varför inte prova de grillade mackorna med manchega-ost och /eller diverse avancerade skinkor och korvar. Ovan syns semlan med tillhörande bra bok, det fantastiska myntatéet (snyggt matchat mot min guldfiskalmanacka) och den sympatiske ägaren in action.

Jaha vidare då? Idag firade vi mors femtioförsta födelsedag med tapas på Nada. Maten var vacker, vacker men svårt att bli mätt på. Ostkuber med honung eller fikonmarmelad, bläckfiskringar, rödbetsbitar med pinjenötter, lite soppa på kronärtskocka, en skål oliver. Samt tre små grillade brödbitar med lite tomatsås. 63 spänn stycket. Ett plus för utsökt vin och snygg inredning i vågad mörk färgskala. Och roligt att mor och hennes väninna var de enda över trettio, typ.

Bo Nilsson, f d chef för Liljewalchs i Stockholm, har haft en jobbig vecka på nya jobbet i Köpenhamn. Konsthallen Charlottenborg ockuperades av 100 besvikna konstnärer som inte längre får behålla sina utställningsprivilegier. Chefen Bo tilläts inte komma in. En redovisningsfirma sponsrade upprorsmakarna med 150 flaskor rödvin. Vad som kunde ha blivit en början på en kulturrevolution i Nordeuropaslutade slutade dock i samförstånd, eller åtminstone utlovade samtal med representanter från båda sidor. Demokrati. Så bra, men ibland så...tråkigt.

Dagens gnäll: Indiska på Kungsgatan i hörnet Norrlandsgatan har som bekant slagit igen. Kanske inte lågpris är rätt stylee så nära Stureplan? Hursomhelst, jag väntade med spänning på vem eller vad som skulle ta över den attraktiva lokalen. Idag kom svaret. Ett Intersport till. Precis vad vi behövde. Det finns ju bara ett Naturkompani, ett Stadium och ett Race Marine inom en radie av 200 meter.

Dagens span: Dinesh Nayar, kungen av Lasse Kühlers dansskola i mitten av nittiotalet, serverade på en krog i Södermalmsallén. Snubben som nästan alla, inklusive undertecknad, hade en crush på.

Dagens bokning: Timbuktu, the man, på Debaser Medis 9 mars.

3 kommentarer:

Anonym sa...

semlan ser minst sagt god ut...
själv glömde jag att de va fettisdagen och åt tyvärr ingen semla >_<
kram nora

Anonym sa...

hej hej

har ätit tre semlor på tre dagar. skönt att det är ett år kvar till nästa fettisda-vecka.

ses på tisdag

(kvinnohistoria-)mirja

Anonym sa...

mmmm...semla

/J